Önmasszázs: A kéz

fontos-pontok-a-kezen-cikkRohanó napjainkban fontos, hogy néha megálljunk, és magunkkal is törődjünk.
Ápoljuk lelkünket és testünket is.
Igazából teljesen mindegy, mi a foglalkozásunk, a kezünket mindig igénybe kell vennünk.
Egy jó masszázs elejét veheti számos problémának, masszőrként pedig tudom, hogy milyen fontos kezeinkre odafigyelni.
Sajnos munkám során többször is érzek kezeimben fájdalmat, merevséget, néha gyulladást is. De mint említettem, ilyen “tünetek” sajnos bármi munkától, házimunkától is ugyanúgy kialakulhatnak.

Cikkemben bemutatok pár gyakorlatot, amivel kezeinkben fel tudjuk frissíteni az energiaáramlást, így egész testünk felfrissül.

Csukló:
Szorítás
Egyik tenyerünkkel öleljük át másik kezünk csuklóját, szorongassuk kicsit meg minden pontját érintve. Figyeljük meg közben, van e olyan terület, ahol érzékenyebb.
Feszítés
Feszítsük kézfejünket előre és hátra. Figyeljük közben, csuklónk hajlékonyságának úgymond hol vannak a határai. Pár lélegzetig tartsuk a feszítéseket, s minden egyes új feszítésnél próbáljuk kissé még jobban feszíteni.
Kopogtatás
Ujjvégeinkkel kopogtassuk meg a csuklónk illetve kézhátunk területét. A kéztőcsontokra illetve a középcsontokra adjunk kis impulzusokat. Ezek a kis rezgések csökkentik a feszültségeket, melyek az ízületekben és szövetekben keletkeznek, vagyis e gyakorlattal is az energiaáramlás útját szabaddá tesszük. Pár percig végezzük ezt a gyakorlatot, szintén figyelve, hol érzékenyebb, ott óvatosabban.

Hüvelykujj:
Az ujjak kezelését a hüvelykujjpárna masszírozásával kezdjük el. Kis nyomásokkal, melyek jólesnek, nem fájdalmasan kezdjünk neki. Ezután maga a hüvelykujjat is ugyanígy kezeljük. Utána mozgassuk meg kicsit az ízületeket: csavargassuk, szorítgassuk meg az ujjunkat egészen a körmünkig. A hüvelykujjon végződik a tüdő meridián, így ezzel a gyakorlattal ennek az energiájával kerülünk kapcsolatba.

Ujjak:
Most ujjainkat egyesével vesszük kezelésbe. Szorítgassuk, ölelgessük meg őket. Minden kis ízületet külön-külön mozgassunk meg, szabadítsuk meg a merevségtől. Kicsit hajlítgassuk is meg őket. Mindegyik ujjunk más és más szervhez tartozik, ezt az itt található cikkemben látod: Ujjak masszírozásának pozitív hatásai
Így mindegyik ujjunk masszírozásával más és más energiát harmonizálunk.
Lazítás
Rázogassuk meg kézfejünket. Csuklónk és ujjaink legyenek lazák. Mintha vizet ráznánk le róluk. Figyeljük közben, van e olyan rész, amit nem tudunk vagy kevésbé tudunk ellazítani. Következő alkalommal ezekkel a részekkel többet foglalkozzunk.

Bérletek


Kattints ide, ha szeretnéd megtekinteni a bérletekkel kapcsolatos áraim.

Ajándékutalvány

Masszázs ajándékba?
Masszázs ajándékutalvány bármely alkalomra igazi meglepetést nyújt!

Masszázs-Neked szalon

Tóth Nikolett masszőr

2030 Érd, Magoldna utca 1..

0630-663-7705

Időpont egyeztetés szükséges!