Mit kell tudni a narancsbőrről?

narancsborcikkSokan azt gondolják, hogy a narancsbőr nőknél fordul elő, és inkább a ducibbaknál.

Valóságban ez nem így van, a narancsbőr nem válogat, kortól, nemtől és testalkattól független, bárkin előfordulhat.

Természetesen nem kell kétségbe esni, mindenre van megoldás.

 

 

De mi is a narancsbőr?
A narancsbőr vagy más néven cellulit nem más, mint a bőr alatti kötőszövetben felhalmozódott zsírlerakódás, melynek következtében bőrünk egyenetlenné válik, hasonlóan a narancs héjához. Fontos, hogy ne tévesszük össze a cellulitisszel, mely esetben komolyabb dologról beszélünk már, hiszen a cellulitisz egy bakteriális fertőzés következtében kialakuló bőrgyulladás.

Elsősorban meg kell állapítanunk, melyik fázisban is vagyunk:

  1. fázisa: amikor csak a bőr összenyomása által válik láthatóvá a narancsbőr.
  2. fázisa: álló helyzetben látszik a narancsbőr, azonban fekvő helyzetben a bőr kisimul.
  3. fázisa: állva is és fekve is már szembetűnő sajnos a narancsbőr.

Vannak természetesen házi módszerek, amivel segíthetjük eltüntetését.
1. fázisnál esélyes, hogy elég egy életmódváltás és otthoni praktikák, de a többi fázisnál célszerű más eszközök bevetése is mint pl. cellulit masszázs.

Vedd fel a harcot a narancsbőrrel:
1. Életmódváltás – minél több gyümölcs és zöldség, illetve rostokban gazdag élelmiszerek fogyasztása. Kerüljük: cukrot, lisztet, tartósítószerekkel, színezőanyagokkal és aromákkal dúsított ételek.
Ha lehetséges, naponta inkább többször üljünk le keveset enni.
Illetve nagyon fontos a folyadék fogyasztása – 2 litert naponta mindenképpen igyunk meg, és lehetőleg víz vagy ízesítetlen tea legyen pl. zöld tea, csalántea.
2. Ha dohányzol, próbálj meg leszokni. A dohányzás szűkíti az ereket, rontja a keringést, így a méreganyagok kevésbé tudnak eltávolodni szervezetünkből.
3. Sport – akár csak otthon a szobában, de futni, biciklizni, mozogni mozogni mozogni. Fontos ilyenkor a zsírégetés, izomzat építés, illetve anyagcserénket is jó irányba befolyásoljuk mozgással, ami a narancsbőr esetében fontos.
4. Zuhanyzás – váltott zuhany módszer: hideg meleg vizet váltogassuk. Hideg vízhez persze fokozatosan szoktassuk hozzá testünket.
5. Radírozzuk bőrünket – vannak erre kialakított kefék és kesztyűk, de ha olívaolajhoz adunk tengeri sót vagy kávézaccot, és azzal átdörzsöljük magunkat, az is tökéletes. Ezzel fokozhatjuk a váltott zuhany hatását is.
6. Masszírozás – célszerű cellulit masszázsra eljárni, a köpölyözés sokat segíthet, de 1. fázisnál ki lehet próbálni otthoni masszírozást is. Léteznek kis görgős fejű masszírozó eszközök, melyekkel otthon is segíthetjük a narancsbőr eltüntetését, hiszen a zsírsejteket összetöri, fokozza a vér- és nyirokkeringést, így a salakanyag könnyebben távozik testünkből.
7. Léteznek cellulit elleni krémek, ha otthoni masszírozást próbáljuk ki először, érdemes a problémás területet bekenni előbb vele, utána masszírozni át.
8. Szauna – serkenti a vérkeringést, segíti a zsírbontást és segíti a salakanyagok távozását. Szaunázás után érdemes bekenni magunkat alakformáló krémmel, ilyen a hatóanyagai sokkal mélyebbre jutnak bőrünkben.

Bérletek


Kattints ide, ha szeretnéd megtekinteni a bérletekkel kapcsolatos áraim.

Ajándékutalvány

Masszázs ajándékba?
Masszázs ajándékutalvány bármely alkalomra igazi meglepetést nyújt!

Masszázs-Neked szalon

Gere Anna masszőr

2030 Érd, Magoldna utca 1/A.

+3670 362 8975

Időpont egyeztetés szükséges!