Agyagpakolás

agyagpakolas-kezelesAz agyaggal való gyógyítás régóta elterjedt, hiszen csak kicsit körbe kell nézni, a természetben kész állapotban megtalálható. A föld alól bányásszák, őrlik és szitálják, majd szárítják, levegőztetik. A szárítás napon történik, így erőteljes energiával töltődik fel. A négy őselem erői, rezgései jelennek így meg benne, melyeknek köszönhetően az emberi test energia-háztartása felpezsdül. Az agyag összegyűjti, majd a kezelendő területen kibocsátja e jótékony energiát.

Rengeteg ásványi anyagot, nyomelemet tartalmaz, melyekre szüksége van az egészséges szervezetnek: pl.: kalcium, magnézium, nátrium, kálium – bőr rugalmasságáért felelnek; vas – pórusösszehúzó, gyulladáscsökkentő; cink – gyulladáscsökkentő; szelén – szabad gyököket megköti.
A bőrön keresztül kivonja és elnyeli a káros anyagokat, lerakódásokat szervezetünkből, majd az ásványi anyagokat bejuttatja. A beszívódott ásványi anyagok jótékony hatással vannak idegrendszerünkre – nyugtatja és erősíti, regenerálja a szöveteket, és láthatóan szépítik és puhítják a bőrt.
Legelterjedtebben talán a bőr tisztítására használják, hiszen pillanatok alatt eltávolítja az elhalt hámsejteket, megszabadítja bőrünket a szennyeződésektől, méreganyagoktól. Élettelivé válik bőrünk. Kiváló aknés, pattanásos bőrre.

Mindemellett kiváló sebgyógyító, sérülések és operációk után is ajánlott. Reumatikus és ízületi gyulladásos megbetegedéseknél is alkalmazható. Segíti a véraláfutások felszívódását. Vízhajtó, tisztító és méregtelenítő hatású –  javul az agyagnak köszönhetően a belső szervek vérkeringése, így megnövekszik az oxigénfelvétel, vizelet választódik ki.
Tökéletes egészségmegőrző gyógymód, erősíti a szervezet védekezőképességét, ismert mellékhatások nélkül – az agyag csak ott fejti ki erejét, ahol erre valóban szükség van, míg más gyógyszerek nem kímélik az egészséges sejteket sem.

A gyógyföldből készült pakolásokat már az ókorban is előszeretettel használták. Sőt, Homérosz idején az ókori görögök a himlőt, mérgezéseket is iszappal kezelték.
Az agyagpakolás 1-2 naponta ismételhető.

Ajánlott az agyagpakolás:

  • ízületi fájdalmakra
  • ízületi gyulladásokra
  • reumatikus problémákra
  • ficamokra
  • ízületi duzzanatokra
  • zúzódásokra
  • húzódásokra
  • cellulit-narancsbőr esetén

 

Masszázs-Neked szalon

Tóth Nikolett masszőr

2030 Érd, Magoldna utca 1/A.

0630-663-7705

Időpont egyeztetés szükséges!