Fontos pontok a kézen

fontos-pontok-a-kezen-cikkA szívburok meridián 6-os pontját a csukló vonalától 3 ujjnyira találjuk a kar középvonalában.
Tegyük hüvelykujjunkat erre a pontra, és óvatos, mélyülő nyomással kezeljük.
Ez a nyomás a szív feszültségeit oldja. Mellkasi fájdalmaknál nagyon hatásos. Nyugtalanság, émelygés, izgatottság esetén is segít.

Szorongás palotája nevű pontot pedig a tenyér közepén találjuk.
Ez a pont kezelése, ahogy a nevéből is látszik, csökkenti a szorongást, az idegességet, indulatosságot. Mindemellett a kéz feszültségét és fáradtságát is csökkenti. Pár lélegzetvételnyi ideig tartsuk meg e pont nyomását, közbe ujjainkat fokozatosan próbáljuk lazítani.

Nagy megsemmisítő nevű pontot találjuk meg a hüvelykujjunk és a mutatóujjunk találkozásánál a kézközépcsontunknál lévő mélyedésnél.
Ezt a pontot nyomkodjuk óvatosan. E pont nyomkodása segíti egész testünk ellazulását, illetve fájdalmak csökkentését pl. fejfájás, fogfájás esetén segít, s mindemellett a vastagbél funkcióit is harmonizálja (székrekedés, hasmenés).
Viszont ami fontos: várandós kismamák ne kezeljék ezt a pontot!

Erőteljes, de befogadható nyomásokat gyakoroljunk ezekre a pontokra.
Minden kilégzésnél lazítsuk el jobban s jobban izmainkat, belégzésnél pedig tartsuk a meg a nyomás addig elért erősségét.
Mindkét kezünkön végezzük el a gyakorlatokat.

Bérletek


Kattints ide, ha szeretnéd megtekinteni a bérletekkel kapcsolatos áraim.

Ajándékutalvány

Masszázs ajándékba?
Masszázs ajándékutalvány bármely alkalomra igazi meglepetést nyújt!

Masszázs-Neked szalon

Tóth Nikolett masszőr

2030 Érd, Magoldna utca 1..

0630-663-7705

Időpont egyeztetés szükséges!